hétfő

Apa kezdődik!

Holnap van. Igaz,amikor az első bejegyzést írtam,akkor is holnap volt,de így hatásvadászabbnak éreztem. Az imént alig tudtam bejelentkezni. Nem tudtam mi a felhasználónevem és mi a jelszavam..Ebből is látszik,hogy milyen hardcore blogger vagyok. :)

Na,de rá is térek a lényegre:

Ma 8 órakor lenyeltem 550 MBq-t(megabecquerel). Ez egy sugárzó anyag,ami arra hivatott,hogy a pajzsmirigyemet végleg kivonja a forgalomból. Hogy miért van erre szükség? 13 éves koromban kezdődött a pajzsmirigytúlműködésem és egyből elkezdtek kezelni különféle gyógyszerekkel.Bár az egyből az túlzás,mivel elég sokáig tartott,mire felismerték,hogy mi bajom van..Ezekután folyamatos ellenőrzés és gyógyszereskezelés mellett éldegéltem jó hangulatban.Ebben most semmi irónia nem volt. Tényleg nem éreztem semmit.Úgy éltem/élek,mint mások.Csak én a reggeli vitamin helyett 1 adag hormont szedtem be. That's all. :) Aztán 19 éves lehettem,amikor már szemmelláthatóan baromi nagyra duzzadt a nyakam,nem igazán használtak a gyógyszerek és amellett döntöttek az orvosok,hogy megműtenek. Így is történt.
Egy jó hangulatú(<--irónai:D) műtétet követően lassan felépültem és folytattam szerény kis életem. Természetesen gyógyszereket továbbra is szednem kellett,dehát miazmá' nekem. A műtét után kaptam egy állandó gyógyszert,amit folyamatosan szedtem,vérvételekkel ellenőrizték az állapotom,ami eléggé ingadozó tendenciát mutatott. 3-4 hónappal ezelőtt az orvosom úgy döntött,hogy elég ebből,mert még mindig túlműkődik a pajzsmirigyem és nem tesz jót a szervezetemnek ez a gyógyszeres megfékezés. A következő és szerintem egyben utolsó lépés az izotópos kezelés. Ami annyiból áll,hogy lenyel az ember egy kis kapszulát,ami sugárzó anyagot tartalmaz,az rácuppan a pajzsmirigyre és leállítja a működését. Ezentúl nem fékező,hanem pótló hormont kell majd szednem. Lehet csak pár év múlva.Ki tudja. De mindenféleképpen egészségesebb lesz. Röviden ennyi a kórtörténetem. Ez a blog pedig azért indult,mert egy szép napon nyavajogtam egyik barátomnak,hogy mi a francot kezdjek magammal azon a héten,amikor sugározni fogok(ugyanis nem lehetek emberek között egy hétig kb) és ő azzal a tanáccsal látott el,hogy vezessek blogot. Szóval így történt. Amúgy,ha valakit bővebben érdekel,hogy mi is ez az izotóp kezelés,akkor itt olvashat róla. Igazából,ami ebben a dokumentumban érdekes lehet kivülállóknak,az a lent található táblázat.Hogy mit mikor csinálhatok stbstb. Na,de ennyit erről.

A blog témája pedig a mindennapjaimat fogja bemutatni reményeim szerint. Érzésekből,gondolatokból,zenékből,filmekből,sorozatokból,képekből,barátokból stb. fog táplálkozni ez a kis blog. Egy hétig. Persze benne van a pakliban,hogy megtetszik az irogatás és folytatom,de ne szaladjunk így előre.

Jó olvasgatást!

5 megjegyzés:

  1. Ha valakinek nem működik a link és érdekli:
    www.konzilium.hu/pajzsmirigy/konziluj/letolt/izotop.pdf

    VálaszTörlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  4. tökteccett és még okosodtam is :D jövök még :)) -noémi-

    VálaszTörlés
  5. :D
    Szeretettel várlak,hüpp! :)

    VálaszTörlés