csütörtök

Strand!

Az előbb úgy gondoltam kimegyek az erkélyre és jól gondoltam. Áh..rohadt jó idő van. Egészen megjött az életkedvem :D Tényleg úgy működhetek,mint Superman(fill me up,yellow sun). ^^ Értem már miért van ilyen kevés ember net közeleben. Ne is netezzetek ilyen jó időben! Majd én addig szörfözök helyettetek is(sajnos,csak az interneten). Na,de a strand! Mivel ez a napfény,a meleg,az emberek,a gyerekhangok,a madarácsicsergés megihletett és egyből a számomra oly kedves időtöltésre engedett asszociálni: a strandolásra. A nyaram 40-50%-át(kis túlzással) a strand tölti ki. Régen(8.utáni nyáron) a 80%át(nagy túlzással) töltötte ki. Akkor rengeteget mentünk az általános iskolás osztálytársaimmal. Akiknek egy részével máig strandolok és máig legjobb barátok vagyunk. Apa sokszor mondta nekem,hogy a legjobb barátságok az egyetemen alakulnak ki..mindig azt mondja,hogy egyszer mindenkinek különélete lesz és szétszóródunk. Szerintem ez nagyon nem igaz! Általában vállatvonok ezekre a kijelentésekre és továbbállok.Én meg vagyok győződve arról,hogy nekem életreszóló barátaim vannak. Na,de ez a bejegyzés most nem a barátiköröm fényezésére szánom (annak is eljön az ideje). :P
Általában bérletet veszek,ha elkezdődik a strand szezon. Mostanában 10 alkalmasat,de volt már,hogy 20asat vettem ;D Az a jó ezekben a béreltekben,hogy 1-2x meghívhatunk vele más embereket is,ha éppen olyan jótékonykodó hangulatunkban vagyunk. Az itteni strand egy középkategóriás strandnak tekinthető szerintem. Viszont az emlékeim egyértelműen 5 csillagos,magas rangú strandot csinálnak belőle. Rengeteg emlék,élmény,szállóige,fuldokló röhögés(nem a víztől), jóétvágyú kajálások,leégések(napon és nem napon),viharbantermálvízbenülés és még reggelig sorolhatnám milyen dolgok történhetnek egy barátitársasággal a strandon. Van,hogy csak 2en megyünk ki..vagy,hogy 5-6an,de egyszer sem unalmas. Néha,amikor fáradtabbak vagyunk,akkor csak hátradőlünk és kikapcsoljuk magunkat.Figyeljük az embereket,a beszélgetéseket. Esetleg filozofálgatunk a melegvízben. Mostanában rászoktunk a szaunára és a gőzfürdőre > amit természetesen egy kiadós jéghidegvízben való csobbanás követ..akkor aztán megtudja az ember mi az élet ;D Viccen kívül sokszor el is hangzik a medencékben ez a kijelentés,hogy "Eeeez az élet". Vannak a strandnak állandó szereplői,akiken mindig jóízűt mosolygunk. Ünnepnapokon úszni is szoktunk,de leginkább labdázunk vagy röhögünk valamin.
Általában 2-3 fele megyünk ki (muszáj az UV sugárzás miatt :/),aztán ott vagyunk,ameddig jólesik. Van,hogy zárásig. 4 - 5 óra fele elmegyünk enni. Ez is egy külön jelenet. Első alkalommal mindig csabai csípős hambucit veszünk,ez már hagyomány. Mostanában már nem olyan erős,de régen..hát egy kis szódával vagy valamivel kísérni kellett,máskülönben szószerint belekönnyezett az ember.(ah ez is mekkora volt). 2 kedvenc törénetemet megosztom veletek(valaki biztos hallotta már,de valakiknek biztos újdonság^^):
Első a bizonyos "én köszönöm" történet. Röviden annyiból állt ez a szituáció,hogy odamentem és kértem a pultnál üdítőt. De nem is ez a lényeg,hanem az,hogy a visszajáró körülbelül 95Ft volt én viszont 950 Ft-ot kaptam vissza. Megyek az asztalhoz a többiekhez..nézem a kezemben a pénzt,hogy wattafasz? Ez most mi? Kicsit gondolkozok rajta miután leültem,aztán csak elmondtam a többieknek,hogy hát a csapos rosszul adott vissza és most mi legyen? Arra jutottunk,hogy nem adom vissza. :D (valószínűleg a csapos enyhén ittas állapotban volt..nem is nagyon láttuk utána már kiszolgálni). Elosztottuk a pénzt,mindenki vett belőle enni vagy inni(felest,ha jól emlékszem:D). Aztán jóllakva elindultunk vissza a medencékhez.Nade a pultos ránkszólt,hogy pakoljuk már el magunk után a szalvétákat,műanyag poharakat stb. Elpakoltuk. Elindultunk ismét és utánunk szól,hogy "köszönöm". Muszáj volt lecsapnom ezt a labdát és rákontráztam,hogy "én köszönöm". A csávó nem tudta,hogy a barátaim mitől fakdtak sírva. Azóta ezt mondogatjuk,ha megyünk enni: Én köszönöm :)

A másik történetnek nem én vagyok a főszereplője :P De az is zabbantás közben történt. Arra jöttünk rá,hogy a gyömbért vizezik. Iszonyat vízízű volt,még egy hülyének is feltűnt volna. Azzal poénkodtunk,hogy így kéne kikérni. Erre egyik barátom öccse elment üdítőt venni és halálkomolyan fapofával így kérte,hogy "egy vizezett gyömbért kérek". Nem tiszta nekem,hogy tudta-e,hogy mit kér..vagy csak kulcsszavak maradtak meg a fejében,vagy véletlen kérte így,esetleg direkt,de enyhén fejemez ki magam,ha azt mondom nagyon nevettünk.
Eltelik ötperc kb. Egy másik barátom felpattan(elég sokan voltunk) és azt mondja,hogy ő is bizony vizezett gyömbért akar. Na de ő még cselesebb és egyben bunkóbb volt. Odamegy jó hangulatban a pulthoz. Nagyban nézelődik,hogy mit szeretne. Aztán mondja a pultosnak,hogy "Egy gyömbért kérek" (ugye,ha nem mondod,hogy hány dl-t kérsz vagy ilyesmi,akkor értelemszerűen üvegeset adnak), a csaj elindul az üdítőshűtő felé..már majdnem kinyitja amikor a kedves kolléga rászól,hogy "Nem abból,a vizezettből!". Egymás hajábakapaszkodtunk úgy röhögtünk..a mi pofánkról sült le a bőr :D Nem is nagyon emlékszem mit reagált a pultos csaj annyira röhögtem. Hát de most ha már vizezett üdítőt adnak hadd vegyünk má' valamilyen úton-módon revansot,nem? :P
Egy haramadik történet is közben eszembejutott. Ugyanennél a büfénél(hát igen,evés közben történt egy csomó vicces dolog.) állunk sorba,csak a kajarészlegnél. Pont sorrakerülnék kb 20perc sorbanállás és az éhenhalás küszöbét átlépve,amikor kérdezi a csaj(minden eladó csaj,na nem mintha baj lenne),hogy "Mit szeretnél?" én meg mondanám,hogy "Egy-..." De már ott se volt. Képes volt hátatfordítani miközben megkérdezi mit szeretnék,én meg elkezdtem a mondatot. Bunkó vagy bunkó? Miután visszajött eljátszottam vele azt az játékot,hogy sorrban minden kaját végigkérdezgetek,hogy ez mi és finom és meleg és ajánlod? Aztán egy ennivalót kiszúrtam,kicsit jobban rákoncentráltam,hogy higyje azt,hogy azt kértem. Miután már elkönyvelte,hogy biztos azt fogom megvenni,akkor jön a kegyelemdöfés,hogy "...akkor egy sajtos-gombás hamburger lesz". Tudod kivelszórakozzáá'.
Egyik barátom meg saját palacsintákat szokott összeállíttatni velük :D Szóval történik itt minden. Imádom a strandot. Nem soká nyit és újra nyitott strand lesz,hiszen elmúlt a hideg és a téli időszak. Mostmár nem kell rá a bazi sátor. Május elsején nyit és ingyenes,de rengetegen vannak,úgyhogy felejtős. Bár..ki tudja. A lényeg,hogy nemsokára strand,nemsokára nyár,nem sokár szabadság és soksoksok jó élmény/érzés/hangulat. Legalábbis ezt remélem,ezt várom az elkövetekző hónapoktól.

Végül pedig hadd mutassam meg a strand himnuszom,amit akkor szoktam hallgatni,ha készülődök strandra menni:



3 megjegyzés:

  1. De jót nosztalgiáztam olvasás közben :)

    VálaszTörlés
  2. a gyömbéres sztorit már hallottam:) oylan hangulatot csináltál nekem...:'D

    VálaszTörlés
  3. Kis korrigáció: A barátom öccse is a BARÁTOM! :D Írhattam volna,hogy az egyik barátom az öccsözés helyett :P
    Furán jött ki igaz,köszönöm a jelzést :P

    VálaszTörlés