csütörtök

stílus

Nem tudom miről akartam írni,pedig akartam. Hm,jah igen. Volt ma vizsgafestés és tök jól sikerült. Igaz ezeknek semmi tétje nincs..még jegyet se kapunk rá. Max annyi,hogy a 3 legjobb ember nevét kihirdetik és ennyi. Tapasztalatot és elismerést nyerünk. Valamiért olyan érzésem van,hogy most benne lehetek a 3ban. Így 3. végére kezd talán kialakulni egy stílus nálam a festészetben. A grafikusabb dolgoknál már kialakult(szén,tus,pác),ott érzek már egy támaszt magamalatt,amire támaszkodhatok,de festésből egész évben vergődtem..nem találtam a hangom,nem találtam a helyes ecsetvonásokat,nem találtam a stílusom..és most úgy érzem kezd kialakulni. A tanárom mindig látta bennem,hogy indulatosan rajzolok,festek..de nem igazán tudtam kezelni. Most viszont megtaláltam a középutat és egy ilyen Matisse-os stílus kezd kialakulni bennem. Ő az egyik leghíresebb fauve(vad)volt.
A fauvizmus az egyik kedvenc stílusom. Az fauve azt jelenti vad és ez nagyjából ki is meríti a vadak festési stílusát. Durva,erőteljes színhasználat,dinamikus ecsetkezelés. Nem a részletekben merülnek el..inkább a színekkel játszanak. Az érzéseiket a színekbe öntik,azt pedig a vászonra. A szakdogám is amúgy a fauve-okból írom. Csoporttásaim is megdícsértek. Pedig nem szokásuk. Úgyhogy tényleg alakulhat valami. Aztán tesómmal hazajöttünk az utolsó vonattal,ígyhát most nem mentem fightra..sebaj. Majd jövőhéten.
Tegnap volt egy kis buli,de nem sikerült valami jól. Úgyis mondhatnám,hogy szar volt. Tipikusan az az eset,hogy várja az ember,hogy egy jó buliban részt fog venni..aztán kb semmi nem lesz belőle. Hát mindegy.
Most Ákos és We Were Promised Jetpacks-t hallgatok felváltva. Egyik zseniálisabb,mint a másik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése