kedd

Sötét.

Miért félünk a sötétben? Miért estére leszünk betegek(általában este/éjszaka lázasodunk be)? Miért este lesz rosszabb kedvű az ember?Miért este jönnek a filmekben a szörnyek? Miért fél alapból egy kisgyerek a sötétben? Mi történik a sötétben,amitől így reagál az ember? Az hülyeség,hogy azért,mert sötétben történnek a bűncselekmények és egyéb rossz dolgok.Ettől nem kellene mást éreznünk sötétben,mint világosban. Valamiért az emberbe ez úgy van belekódolva,hogy a sötét az "rossz" és a szervezetünk és a lelkivilágunk is így reagál rá,már a kezdetektől. Ez is egy újabb nagy kérdés,amire szerintem soha nem fogok rájönni. Most péládul arra gondolok,hogy ahogy lemegy a Nap a testünk átáll egy másik frekvenciára és azon működik tovább. Számunkra észrevételenül. Magyarul a napfény hiánya,a hideg és a sötét,ami az idegrenszerünkre olyan hatással van,hogy félni kezdünk és nyugtalanok leszünk a sötétben. Talán mert nem látjuk be a környezetünket. Nincs biztonságérzetünk. Hm,ez a konklúzió most tetszik. Vagy ez ennyire evidens lenne,csak én most jöttem rá?

Ezzel a dallal kívánok most jó éjszakát.

"And there will come a time, you'll see, with no more tears.
And love will not break your heart, but dismiss your fears."
(Ennél a résznél mindig olyan optimista érzés fog el.)

2 megjegyzés:

  1. erre már rájöttem pár éve, hogy azért fél az ember, mert nem látja a környezetét, és nem tudja mikor támadhatnak rá.. ha sötét van de ki van világítva jól az utca, én se félek:)

    Most el foglak keseríteni: a betegségek erősödése az Adrenocorticotrop hormon napi "diurnális" ciklusa miatt van, este kevesebb termelődik.:D

    VálaszTörlés
  2. A betegségnél akartam is írni,hogy tuti valami magyarázat van rá..csak nem akartam belemenni,mert nem értek hozzá. :)

    A sötétben való félés meg valszeg ösztön.Rosszak a reflexeink stb.

    VálaszTörlés